BEMUTATKOZÁS ÉS TANULMÁNYOK 

BARTHA-DARABOS IVETT

személyi edző & táplálkozási tanácsadó

MAPEI 'Futni szép!' nagykövet

IFBB testépítés és fitnesz bíró

GetFit Sportegyesület főtitkár

Diéta & Fitnesz magazin felkért szakértő

 

Végzettségeim/tanfolyamok:

  • Táplálkozási tanácsadó
  • IFBB nemzetközi minősített szakedző / Certified Personal Fitness Trainer (CPFT)
  • IFBB minősített személyi edző
  • Wellness trainer
  • Kozmetikus és szépségtanácsadó
  • Alakformáló szakvizsga   
  • Laborleletek elemzése tanfolyam
  • Korai reflexek jelentősége a mozgásfejlődésben

Jelenleg 40 éves vagyok, feleség és egy csodálatos kislány édesanyja. Nő, akit hosszú és küzdelmes út vezetett odáig, hogy azt csinálhassa, amit szeret, amit szívvel-lélekkel tud végezni.

Táplálkozási tanácsadóként...

Életem folyamán rengeteg ténnyel és tévhittel találkozom. Látok jó és egészségkárosító módszereket is, de a legkomolyabb hiányosságot a felelősségteljes, egészséget mindenek felett szem előtt tartó tanácsok terén látom. Ezért is kezdtem szakirányú tanulmányokba, hogy a meglévő tudásom folyamatosan gyarapítva, egyre szélesebb spektrumon láthassak rá a táplálkozástudományra, és ennek hasznát átadhassam a munkámon keresztül. Minden egyes ember irányában aki hozzám fordul, szinte anyaként érzek felelősséget, hiszen a rossz táplálkozás, a hiányos tudásanyag alapjaiban képes befolyásolni az életünk. Ezért is választottam az iránymutatást, az tanítást, ismeretbővítést eszközül a klienseim segítéséhez, mert egy szimpla heti étrend nem elegendő a tartós eredményhez. Értened kell, hogy mi történik Veled és Benned!

Edzőként... 

Fontos, hogy én kizárólag nőkkel dolgozom, erre szakosodtam, korosztálytól függetlenül. A nők edzése nem csupán a sportelméletről szól, hanem egy komplex harmonizációról, melynél a külső megjelenést közelítjük a lélekben megjelenő képhez, a realitásokat figyelembe véve.

A mozgáskultúrám a balett és az úszás alapozta meg, majd az öttusa építette tovább. Számos sportággal kerültem szoros kapcsolatba: korcsolya, futás, lovaglás, lövészet, falmászás...stb.

A kondicionálósport, erőfejlesztés szinte minden sportág alapja, de legalább kiegészítősportja, illetve elengedhetetlen a folyamatos fejlődéshez, ezért logikus döntésként választottam ezt az irányt. A fitnesz számos lehetőséget rejt a sérülések elkerülésére, a gyengéink erősítésére, fogyásra és a teljes alakformálásra igényeink és lehetőségeink szerint.

Az óráim a kellemes, fesztelen hangulat jellemzi. Igyekszem a vendégem igényeihez igazodni, miközben a teljesítményük folyamatosan felfelé húzom. Az egyéni igények és képességek felmérése után mindenkivel személyre szabott terv alapján dolgozunk és haladunk a cél felé. A legmodernebb eszközöket, trendeket szívesen vegyítem a klasszikus iskola alapjaival, gimnasztikával és aerob gyakorlatokkal. Vendégeim megismerik a testük, megtanulják értelmezni a jeleket, reakciókat, miközben elsajátíthatják a gyakorlatok helyes kivitelezését és képessé válnak az irányított, de részben önálló munkára.

Egyéb tanulmányaim az egészség és a szépség felé való elkötelezettségem erősítették, így vendégeim részére a teljes külső megújításában is segítséget nyújtok, céljaik szerint segítek a megfelelő, személyre szabott, kipróbált kezelések és szakemberek, terapeuták elérésében.